Schadeherstel

Wat te doen bij autoschade?

1

Blijf kalm

Wees ten eerst altijd kalm en beleefd naar elkaar. Beide partijen zijn geschrokken en vinden materiële schade aan hun eigendom altijd vervelend. Bel de politie op het landelijke telefoonnummer: 0900-8844.

2

Proces-verbaal

Laat eventueel een proces-verbaal door de politie opstellen

3

Schadeformulier

Vul op de plaats van het ongeluk altijd het Europees Schadeformulier in. Vul zelf de linkerhelft in en laat de tegenpartij de rechterhelft invullen. Noteer op het schadeformulier zoveel mogelijk gegevens, zoals naam, adres, telefoonnummer van de tegenpartij. Noteert u tevens zoveel mogelijk gegevens van getuigen. Vraagt u gerust naar deze gegevens.

4

Situatieschets

Onderaan het schadeformulier dient u een een dergelijk nauwkeurige situatieschets te maken. Neem hiervoor uw tijd en vergeet niet belangrijke details, zoals obstakels, e.d. duidelijk te vermelden. Vergeet niet het schadeformulier te laten ondertekenen door de tegenpartij.

5

Fotomateriaal verzamelen

Wanneer u de beschikking heeft over een fotocamera, wellicht op uw mobiele telefoon, maak dan vanuit zoveel mogelijk hoeken foto’s van de situatie. Deze foto’s kunnen later gebruikt worden bij eventuele juridische of verzekeringstechnische afwikkelingen.

6

Transport

Indien uw voertuig weggesleept dient te worden, kunt u contact opnemen met een autoberging maatschappij. Wanneer u een zakelijke lease rijder bent, wordt dit meestal door uw leasemaatschappij geregeld. Vraag aan de bergingsmaatschappij om uw voertuig te transporten naar Auto Select.

Type schadeherstel

Tips bij autoschade

  • Voorzorg: Zorg ervoor dat u altijd een Europees Schadeformulier in uw auto heeft liggen.
  • Vul van tevoren thuis uw eigen gegevens in, zoals naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, verzekeringsmaatschappij en polisnummer. (mocht u onverhoopt een aanrijding krijgen, dan hoeft u niet meer tussen uw papieren te zoeken naar de juiste gegevens).
  • Vul op de plaats van het ongeval de voorzijde van het Schadeformulier in en leg samen met de tegenpartij de feiten zo volledig mogelijk vast. U dient beiden het formulier ondertekenen.
  • Alle Europese Schade Formulieren zijn qua inhoud hetzelfde. Dat is handig om te weten voor het geval u in een ander Europees land een aanrijding krijgt. De tegenpartij zal ongetwijfeld een schadeformulier in een andere taal hebben. Aangezien u samen één formulier dient in te vullen kunt u uw eigen (Nederlandse) formulier zonder meer naast dat formulier van de tegenpartij leggen. U hebt dan geen kennis van de vreemde taal of een woordenboek nodig om het formulier in te vullen.

Vergeet u niet om altijd uw verzekering- of leasemaatschappij in te lichten over de schade aan uw voertuig.

Dé specialist voor het schadeherstel van uw auto.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via e-mail, het contactformulier of telefonisch.

Contact